Home  > 
Search news

Twee nieuwe brochures

In de sectie Publicaties (onder het kopje Brochures) van deze site staan twee nieuwe brochures.
Het rapport Impact en Bereik en een brochure over onze eigen organisatie. 

Het rapport over Impact en Bereik is het resultaat van een onderzoek dat we hebben laten uitvoeren door de stichting MEO. Het beslaat 24 pagina’s en houdt zich bezig met het antwoord op de vraag: Maken we als Vasculitis Stichting werkelijk verschil in het leven van mensen die te maken hebben of te maken krijgen met vasculitis? Oftewel: Wat voor impact hebben we en met welke van onze producten en diensten bereiken we patienten en hun naasten het best? 

In het rapport is ook gekeken naar de vraag hoeveel van de Nederlandse patiënten met vasculitis zijn aangesloten bij onze organisatie, onderverdeeld naar ziektebeeld.

Op beide terreinen scoren we buitengewoon goed. Het kan echter altijd beter en we gebruiken het rapport om onze dienstverlening nog completer en beter te maken.

Bij het opstellen van het rapport werd gebruik gemaakt van een enquête waarbij ook plaats was voor spontane opmerkingen. Eén van de veel geplaatste opmerkingen was dat we wat meer bekendheid zouden mogen geven aan het bestaan en de activiteiten van onze eigen organisatie. Dat punt hebben we er maar alvast uitgelicht wat geleid heeft tot een beknopte brochure van 8 pagina’s op A5-formaat (een half A4-tje). Daarin leggen we kort uit wie we zijn, wat we proberen te bereiken en wat we daarvoor doen.

De Impact en Bereik Analyse is een nogal stevig en gedetailleerd document dat we niet iedereen in gedrukte vorm gaan toesturen. Dat zou veel portokosten betekenen. Het is echter op deze site te lezen en te downloaden via de sectie Publicaties – Brochures. Mocht u geïnteresseerd zijn in een gedrukt exemplaar dan kunt u dat bestellen middels een e-mailtje aan secretaris@vasculitis.nl

De brochure over onze stichting zullen we meesturen met de Vascuzine van april 2019 en uiteraard zal de brochure ook uitgereikt worden aan deelnemers aan de Landelijke Dag. Op deze site kunt u de brochure alvast lezen en downloaden via de sectie Publicaties – Brochures. Wilt u enkele gedrukte exemplaren voor uw directe omgeving? Aarzel ook dan om niet een mailtje te sturen naar secretaris@vasculitis.nl

NIEUWS

Twee nieuwe brochures

2018-12-20

In de sectie Publicaties van deze site (onder het kopje Brochures) staan twee nieuwe brochures. Het rapport Impact en Bereik en een brochure over onze eigen organisatie. 

Lees meer

Succesvol Ondernemen met GPA

2018-11-25

Dat onze oud-voorzitter en huidig bestuurslid jan Veenendaal een sociaalvoelend mens is blijkt niet alleen uit zijn werk als vrijwilliger voor onze stichting maar ook uit de bijzondere manier waarop hij zijn bedrijf Lightweight Containers heeft ingericht. Op 19 november werd het verkozen tot het Vitaalste Bedrijf van Nederland. 

Lees meer

Open Source Publicatie Wordt Verplicht

2018-09-20

Vanaf 1 januari 2020 moeten alle wetenschappelijke publicaties, die mede met overheidsgeld tot stand zijn gekomen, voor iedereen gratis toegankelijk zijn. 

Lees meer

Belangrijk Onderzoek naar Afweersysteem

2018-07-26

De Samenwerkende Gezondheidsfondsen (SGF) hebben 15 miljoen euro uitgetrokken voor onderzoek naar het afweersysteem.
Het doel is om uiteenlopende ziektes waarbij het afweersysteem ontregeld is, zoals bij vasculitis, kanker, reuma en MS, beter te begrijpen en te bestrijden. 

Lees meer

NIEUW: Amsterdam UMC

2018-06-15

De twee Amsterdamse academische ziekenhuizen (AMC en VUmc) gaan samenwerken onder één naam en een nieuw logo: Amsterdam UMC

Lees meer

Nieuw Behçet Onderzoek

2018-06-12

Nieuw Nederlands wetenschappelijk Behçet-onderzoek klaar om van start te gaan.

Lees meer

Vraag het de patiënt !

2017-12-21

De Patientenfederatie Nederland heeft de vaste kamercommissie voor VWS een brief gestuurd die ervoor pleit om vooral ook de patiënt te betrekken bij het bepalen van kwaliteit in de zorg.

Lees meer

Uw contributie declareren?

2017-06-21

Of dat kan hangt af van welke polis u heeft bij welke verzekeraar. Als u alleen een basisverzekering heeft zal het niet lukken. Maar als u een aanvullende polis heeft zou het zo maar eens kunnen...

Lees meer

Kenniskaart Vasculitis voor Noordwest Ziekenhuisgroep Alkmaar On Line

2017-04-24

Na die van het Meander MC in Amersfoort en het Erasmus MC in Rotterdam, staat nu ook de kenniskaart voor de Noordwest Ziekenhuisgroep Alkmaar online.

Lees meer

Maligniteiten

2016-12-08

Belangrijke publicatie van twee van onze redactieleden: Emma van Daalen en Chinar Rahmattulla.

Lees meer

Advies aan de Tweede Kamer

2016-11-04

Dianda Veldman, directeur Patiëntenfederatie Nederland‘: ‘Financier patiëntenorganisaties uit premiegeld en niet langer uit algemene middelen’.

Lees meer

Digitale inzage dossier

2016-10-27

Minister Schippers trekt de komende 3 jaar 105 miljoen euro uit zodat patiënten zelf eenvoudig en digitaal toegang krijgen tot hun gegevens bij het ziekenhuis.

Lees meer

Eigen verantwoordelijkheid

2016-08-15

Het gerechtshof in Den Haag bepaalde deze maand dat een patiënt altijd zelf moet controleren of zijn zorgverzekeraar een behandeling vergoedt.

Lees meer

Lareb Bijwerkingen App

2016-02-03

Lareb heeft de Bijwerking App gelanceerd. Naast het melden van bijwerkingen kunt u nieuws over bijwerkingen ontvangen.

Lees meer

Maagzuurremmers

2016-01-25

Het NRC, Medisch Contact en de website Niernieuws kwamen in januari alle drie met het bericht dat 'populaire maagzuurremmers de kans op chronische nierziekte vergroten'. Maar klopt dat bericht wel?

Lees meer

UWV Perspectief

2016-01-06

UWVPerspectief is een platform voor mensen met een uitkering vanwege arbeidsongeschiktheid. Chronisch zieken vinden er veel informatie over ziek zijn en werken.

Lees meer

WORD LID !

Ooit gedacht aan een 2nd opinion?

Bekijk uitslag