Home  > 
Search news

Succesvol Ondernemen met GPA

 v.l.n.r.  Jan Veenendaal, Pieter van den Hoogenband, CEO Anita Veenendaal en Jan Veenendaal Jr.  

 

Een bijzonder mens
Een bijzonder bedrijf

In 2006 trad Jan Veenendaal terug als voorzitter van onze stichting en ging hij verder als algemeen bestuurslid. Hij had een nieuw bedrijf opgericht dat nogal wat van zijn tijd vergde. Nu 12 jaar later werken er 100 mensen, is het bewezen succesvol en heeft hij recentelijk de leiding formeel overgedragen aan zijn dochter Anita. Op 19 november mocht het bedrijf de prijs in ontvangst nemen als Meest Vitale Bedrijf van Nederland.

Bijzonder

Wat het bedrijf bijzonder maakt is niet alleen het product dat ze vervaardigen maar vooral ook de cultuur die Jan heeft gecreëerd om de mensen in zijn bedrijf optimaal te motiveren en te laten functioneren. De gekozen aanpak is werkelijk uitzonderlijk. Lees maar eens wat de vakjury hierover zei.

De experts

Volgens de vakjury, die onder anderen bestaat uit Pieter van den Hoogenband en professoren Louise Gunning en Erik Scherder, investeert het bedrijf het meest in het vitaal houden van zijn medewerkers. Lightweight Containers is een schoolvoorbeeld van een bedrijf dat volop investeert in het duurzaam inzetbaar houden van zijn medewerkers.

Passie en werkplezier

Bij Lightweight Containers is iedere medewerker belangrijk en zijn doelen, teams en processen leidend, in plaats van hiërarchische structuren. Er zijn daarom geen verschillen in functietitels: iedereen is Senior Business Creator. Talenten en passie krijgen zo optimaal de ruimte om tot uiting te komen.

Bij het bedrijf doet elke medewerker een test die inzicht geeft in zijn of haar rol, persoonlijkheid en positie binnen het team. Dit levert veel inzicht op over hoe medewerkers het prettigst kunnen samenwerken, wat uiteindelijk weer bijdraagt aan de werksfeer en de vitaliteit van de medewerkers.

Ook werkt het verpakkingsbedrijf met een consultant die het bedrijf continu doorlicht, op zoek naar verbeteringen in het onderlinge vertrouwen en werkplezier.

Daarnaast is er dagelijks vers fruit, verse smoothies, heeft iedereen een sta-zitbureau en is er een moderne fitnessruimte waar medewerkers gratis gebruik van kunnen maken. Verder hanteert het bedrijf een antirookbeleid, bij de selectie van nieuwe medewerkers wordt hier dan ook rekening mee gehouden.

Familiebedrijf

Lightweight Containers is een snelgroeiend familiebedrijf dat met een uniek en zelfontwikkeld kunststof fust voor koolzuurhoudende dranken een milieuvriendelijk, licht en goedkoop alternatief biedt voor het traditionele stalen fust. Het bedrijf is in 2006 opgericht en heeft zo’n honderd medewerkers.

Supertrots

“We zijn supertrots, want er waren zoveel goede kandidaten die meedongen,” zegt een opgetogen Anita Veenendaal. “We zijn ook trots dat we nu andere ondernemers kunnen inspireren, want zij moeten het doen. Zij moeten zorgen voor een werkomgeving die vitaal is. Plus dat het natuurlijk prachtig is dat datgene waar je al zoveel jaar mee bezig bent, nu wordt erkend door experts. En ja, investeren in vitaliteit kost geld. Maar als je hierdoor de fysieke en mentale conditie van je medewerkers met ook maar tien procent weet te verbeteren, dan is dat al een doorslaggevend voordeel ten opzichte van je concurrenten.”

En dat als GPA patiënt

Over trots gesproken. Wat zijn we als stichting trots op deze geweldige bestuurder en zijn enorme inzet. Jan heeft al heel lang GPA en nog steeds laat zijn gezondheid fiks te wensen over. Toch heeft hij niet toegestaan dat de ziekte zijn leven overnam maar bleef hij doorgaan, alle beperkingen voor lief nemend. Om zijn GPA heen werkend als dat mogelijk was en er zich aan overleverend als het niet anders kon. En al die tijd bouwde hij niet alleen aan zijn bedrijf maar ook aan onze stichting. Hij deed en doet dat vanuit een uiterst sociale instelling, zowel binnen ons bestuur als in het bedrijf dat hij heeft neergezet. Chapeau !

Bron en foto: www.vitaalstebedrijf.nl

NIEUWS

Twee nieuwe brochures

2018-12-20

In de sectie Publicaties van deze site (onder het kopje Brochures) staan twee nieuwe brochures. Het rapport Impact en Bereik en een brochure over onze eigen organisatie. 

Lees meer

Succesvol Ondernemen met GPA

2018-11-25

Dat onze oud-voorzitter en huidig bestuurslid jan Veenendaal een sociaalvoelend mens is blijkt niet alleen uit zijn werk als vrijwilliger voor onze stichting maar ook uit de bijzondere manier waarop hij zijn bedrijf Lightweight Containers heeft ingericht. Op 19 november werd het verkozen tot het Vitaalste Bedrijf van Nederland. 

Lees meer

Open Source Publicatie Wordt Verplicht

2018-09-20

Vanaf 1 januari 2020 moeten alle wetenschappelijke publicaties, die mede met overheidsgeld tot stand zijn gekomen, voor iedereen gratis toegankelijk zijn. 

Lees meer

Belangrijk Onderzoek naar Afweersysteem

2018-07-26

De Samenwerkende Gezondheidsfondsen (SGF) hebben 15 miljoen euro uitgetrokken voor onderzoek naar het afweersysteem.
Het doel is om uiteenlopende ziektes waarbij het afweersysteem ontregeld is, zoals bij vasculitis, kanker, reuma en MS, beter te begrijpen en te bestrijden. 

Lees meer

NIEUW: Amsterdam UMC

2018-06-15

De twee Amsterdamse academische ziekenhuizen (AMC en VUmc) gaan samenwerken onder één naam en een nieuw logo: Amsterdam UMC

Lees meer

Nieuw Behçet Onderzoek

2018-06-12

Nieuw Nederlands wetenschappelijk Behçet-onderzoek klaar om van start te gaan.

Lees meer

Vraag het de patiënt !

2017-12-21

De Patientenfederatie Nederland heeft de vaste kamercommissie voor VWS een brief gestuurd die ervoor pleit om vooral ook de patiënt te betrekken bij het bepalen van kwaliteit in de zorg.

Lees meer

Uw contributie declareren?

2017-06-21

Of dat kan hangt af van welke polis u heeft bij welke verzekeraar. Als u alleen een basisverzekering heeft zal het niet lukken. Maar als u een aanvullende polis heeft zou het zo maar eens kunnen...

Lees meer

Kenniskaart Vasculitis voor Noordwest Ziekenhuisgroep Alkmaar On Line

2017-04-24

Na die van het Meander MC in Amersfoort en het Erasmus MC in Rotterdam, staat nu ook de kenniskaart voor de Noordwest Ziekenhuisgroep Alkmaar online.

Lees meer

Maligniteiten

2016-12-08

Belangrijke publicatie van twee van onze redactieleden: Emma van Daalen en Chinar Rahmattulla.

Lees meer

Advies aan de Tweede Kamer

2016-11-04

Dianda Veldman, directeur Patiëntenfederatie Nederland‘: ‘Financier patiëntenorganisaties uit premiegeld en niet langer uit algemene middelen’.

Lees meer

Digitale inzage dossier

2016-10-27

Minister Schippers trekt de komende 3 jaar 105 miljoen euro uit zodat patiënten zelf eenvoudig en digitaal toegang krijgen tot hun gegevens bij het ziekenhuis.

Lees meer

Eigen verantwoordelijkheid

2016-08-15

Het gerechtshof in Den Haag bepaalde deze maand dat een patiënt altijd zelf moet controleren of zijn zorgverzekeraar een behandeling vergoedt.

Lees meer

Lareb Bijwerkingen App

2016-02-03

Lareb heeft de Bijwerking App gelanceerd. Naast het melden van bijwerkingen kunt u nieuws over bijwerkingen ontvangen.

Lees meer

Maagzuurremmers

2016-01-25

Het NRC, Medisch Contact en de website Niernieuws kwamen in januari alle drie met het bericht dat 'populaire maagzuurremmers de kans op chronische nierziekte vergroten'. Maar klopt dat bericht wel?

Lees meer

UWV Perspectief

2016-01-06

UWVPerspectief is een platform voor mensen met een uitkering vanwege arbeidsongeschiktheid. Chronisch zieken vinden er veel informatie over ziek zijn en werken.

Lees meer

WORD LID !

Ooit gedacht aan een 2nd opinion?

Bekijk uitslag