Home  > 
Search news

Kenniskaart Vasculitis voor Noordwest Ziekenhuisgroep Alkmaar On Line

 
 

Expertise in Kaart

Na het Meander MC in Amersfoort en het Erasmus MC in Rotterdam, staat nu ook de kenniskaart voor de Noordwest Ziekenhuisgroep Alkmaar online.

Dr. Penne / Dr. van Dam: "Wij zijn voortdurend bezig om de zorg voor vasculitispatienten in de regio verder te verbeteren. We zijn blij dat we met de kenniskaart aan de patienten in de regio kunnen laten zien wat wij op het gebied van vasculitis te bieden hebben."

U kunt de kenniskaart voor de Noordwest Ziekenhuisgroep hier bekijken.

En hier vindt u een korte uitleg over hoe de kenniskaart is opgebouwd.

Behoefte versus Aanbod
Een kenniskaart laat aan de ene kant de wensen, behoeften en ervaringen van patiënten zien en aan de andere kant de organisatie van de zorg. De kenniskaart is gemaakt vanuit het project ‘Expertise in kaart’.

Project ‘Expertise in kaart’
Het doel van het project ‘Expertise in kaart’ is  om de organisatie van de zorg voor zeldzame ziekten zichtbaar te maken. De kenniskaart is tot stand gekomen in samenwerking met de Vasculitis Stichting en de Noordwest Ziekenhuisgroep Alkmaar.

Stappenplan 
De kenniskaart voor vasculitis is in drie stappen gemaakt:

  1. Met een online enquête zijn in een eerder stadium de ervaringen, wensen en behoeften van patiënten in kaart gebracht. De enquête is uitgezet onder vasculitis patiënten die aangesloten zijn bij de Vasculitis Stichting.
  2. Een patiëntenpanel is op bezoek gegaan bij de expert(s) voor vasculitis in de Noordwest Ziekenhuisgroep Alkmaar. Hierbij hebben patiënten vragen gesteld over hoe de zorg in het centrum georganiseerd is.
  3. Alle informatie is samengevat in een kenniskaart.

Inzicht in beschikbare expertise
Een kenniskaart is een van de manieren om u als patiënt meer inzicht te bieden in hoe de zorg voor vasculitispatiënten in het betreffende ziekenhuis georganiseerd is. We hopen dat de kenniskaart voor u een waardevolle toevoeging is!

NIEUWS

Twee nieuwe brochures

2018-12-20

In de sectie Publicaties van deze site (onder het kopje Brochures) staan twee nieuwe brochures. Het rapport Impact en Bereik en een brochure over onze eigen organisatie. 

Lees meer

Succesvol Ondernemen met GPA

2018-11-25

Dat onze oud-voorzitter en huidig bestuurslid jan Veenendaal een sociaalvoelend mens is blijkt niet alleen uit zijn werk als vrijwilliger voor onze stichting maar ook uit de bijzondere manier waarop hij zijn bedrijf Lightweight Containers heeft ingericht. Op 19 november werd het verkozen tot het Vitaalste Bedrijf van Nederland. 

Lees meer

Open Source Publicatie Wordt Verplicht

2018-09-20

Vanaf 1 januari 2020 moeten alle wetenschappelijke publicaties, die mede met overheidsgeld tot stand zijn gekomen, voor iedereen gratis toegankelijk zijn. 

Lees meer

Belangrijk Onderzoek naar Afweersysteem

2018-07-26

De Samenwerkende Gezondheidsfondsen (SGF) hebben 15 miljoen euro uitgetrokken voor onderzoek naar het afweersysteem.
Het doel is om uiteenlopende ziektes waarbij het afweersysteem ontregeld is, zoals bij vasculitis, kanker, reuma en MS, beter te begrijpen en te bestrijden. 

Lees meer

NIEUW: Amsterdam UMC

2018-06-15

De twee Amsterdamse academische ziekenhuizen (AMC en VUmc) gaan samenwerken onder één naam en een nieuw logo: Amsterdam UMC

Lees meer

Nieuw Behçet Onderzoek

2018-06-12

Nieuw Nederlands wetenschappelijk Behçet-onderzoek klaar om van start te gaan.

Lees meer

Vraag het de patiënt !

2017-12-21

De Patientenfederatie Nederland heeft de vaste kamercommissie voor VWS een brief gestuurd die ervoor pleit om vooral ook de patiënt te betrekken bij het bepalen van kwaliteit in de zorg.

Lees meer

Uw contributie declareren?

2017-06-21

Of dat kan hangt af van welke polis u heeft bij welke verzekeraar. Als u alleen een basisverzekering heeft zal het niet lukken. Maar als u een aanvullende polis heeft zou het zo maar eens kunnen...

Lees meer

Kenniskaart Vasculitis voor Noordwest Ziekenhuisgroep Alkmaar On Line

2017-04-24

Na die van het Meander MC in Amersfoort en het Erasmus MC in Rotterdam, staat nu ook de kenniskaart voor de Noordwest Ziekenhuisgroep Alkmaar online.

Lees meer

Maligniteiten

2016-12-08

Belangrijke publicatie van twee van onze redactieleden: Emma van Daalen en Chinar Rahmattulla.

Lees meer

Advies aan de Tweede Kamer

2016-11-04

Dianda Veldman, directeur Patiëntenfederatie Nederland‘: ‘Financier patiëntenorganisaties uit premiegeld en niet langer uit algemene middelen’.

Lees meer

Digitale inzage dossier

2016-10-27

Minister Schippers trekt de komende 3 jaar 105 miljoen euro uit zodat patiënten zelf eenvoudig en digitaal toegang krijgen tot hun gegevens bij het ziekenhuis.

Lees meer

Eigen verantwoordelijkheid

2016-08-15

Het gerechtshof in Den Haag bepaalde deze maand dat een patiënt altijd zelf moet controleren of zijn zorgverzekeraar een behandeling vergoedt.

Lees meer

Lareb Bijwerkingen App

2016-02-03

Lareb heeft de Bijwerking App gelanceerd. Naast het melden van bijwerkingen kunt u nieuws over bijwerkingen ontvangen.

Lees meer

Maagzuurremmers

2016-01-25

Het NRC, Medisch Contact en de website Niernieuws kwamen in januari alle drie met het bericht dat 'populaire maagzuurremmers de kans op chronische nierziekte vergroten'. Maar klopt dat bericht wel?

Lees meer

UWV Perspectief

2016-01-06

UWVPerspectief is een platform voor mensen met een uitkering vanwege arbeidsongeschiktheid. Chronisch zieken vinden er veel informatie over ziek zijn en werken.

Lees meer

WORD LID !

Ooit gedacht aan een 2nd opinion?

Bekijk uitslag