Home  > 
Geïnteresseerden

Geïnteresseerden

Welkom

GeinteresseerdDe Vasculitis Stichting is de vereniging van patiënten met een of andere vorm van primaire systemische vasculitis zoals GPA (voorheen de  ziekte van Wegener genoemd) of EGPA (voorheen het Churg-Strauss syndroomgenoemd).

Deze site probeert een centrale informatiebron te zijn voor iedereen die iets met deze vorm van vasculitis te maken heeft.

U kunt hier ondermeer terecht als u meer wilt weten over de aard en het ontstaan van de ziekte, de behandeling en de medicijnen die daarbij gebruikt worden en over de onderzoeken waarmee vasculitispatiënten u te maken krijgen. Daarnaast proberen we te volgen wat er in de wereld gebeurt aan wetenschappelijk onderzoek ten aanzien van het ontstaan en de behandeling van de ziekte.

Ook aan het leven met vasculitis besteden we uitgebreid aandacht. We praten over de effecten van vasculitis, de bijwerkingen van medicijnen, psychosociale aspecten, mantelzorg, etc.

Mocht u zich verder willen verdiepen in de achtergronden van vasculitis dan vindt u in onze online documentatie ook nog informatie over algemeen medische onderwerpen als het afweersysteem, auto-immuunreacties en de menselijke bouwstenen zoals het DNA en RNA.

Bovendien is er de informatie over de Vasculitis Stichting zelf . De stichting die met een groot aantal vrijwilligers dagelijks in de weer is om een bijdrage te leveren aan het welzijn van patiënten met vasculitis en het bestrijden van de ziekte. Een inspanning en een strijd waarbij u, zoals deze site laat zien, op allerlei manieren kunt helpen.

Mocht u onderwerpen missen aarzel dan niet ons dat te laten weten. Stuur een email en we zullen kijken wat we kunnen doen.

Mochten er andere vragen zijn waarop deze website u geen antwoord geeft aarzel dan niet contact met ons op te nemen, hetzij per telefoon, per brief of via email.

Wij wensen u een goede reis door deze site.

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op: 27 maart 2013

NIEUWS

Twee nieuwe brochures

2018-12-20

In de sectie Publicaties van deze site (onder het kopje Brochures) staan twee nieuwe brochures. Het rapport Impact en Bereik en een brochure over onze eigen organisatie. 

Lees meer

Succesvol Ondernemen met GPA

2018-11-25

Dat onze oud-voorzitter en huidig bestuurslid jan Veenendaal een sociaalvoelend mens is blijkt niet alleen uit zijn werk als vrijwilliger voor onze stichting maar ook uit de bijzondere manier waarop hij zijn bedrijf Lightweight Containers heeft ingericht. Op 19 november werd het verkozen tot het Vitaalste Bedrijf van Nederland. 

Lees meer

Open Source Publicatie Wordt Verplicht

2018-09-20

Vanaf 1 januari 2020 moeten alle wetenschappelijke publicaties, die mede met overheidsgeld tot stand zijn gekomen, voor iedereen gratis toegankelijk zijn. 

Lees meer

Belangrijk Onderzoek naar Afweersysteem

2018-07-26

De Samenwerkende Gezondheidsfondsen (SGF) hebben 15 miljoen euro uitgetrokken voor onderzoek naar het afweersysteem.
Het doel is om uiteenlopende ziektes waarbij het afweersysteem ontregeld is, zoals bij vasculitis, kanker, reuma en MS, beter te begrijpen en te bestrijden. 

Lees meer

NIEUW: Amsterdam UMC

2018-06-15

De twee Amsterdamse academische ziekenhuizen (AMC en VUmc) gaan samenwerken onder één naam en een nieuw logo: Amsterdam UMC

Lees meer

Nieuw Behçet Onderzoek

2018-06-12

Nieuw Nederlands wetenschappelijk Behçet-onderzoek klaar om van start te gaan.

Lees meer

Vraag het de patiënt !

2017-12-21

De Patientenfederatie Nederland heeft de vaste kamercommissie voor VWS een brief gestuurd die ervoor pleit om vooral ook de patiënt te betrekken bij het bepalen van kwaliteit in de zorg.

Lees meer

Uw contributie declareren?

2017-06-21

Of dat kan hangt af van welke polis u heeft bij welke verzekeraar. Als u alleen een basisverzekering heeft zal het niet lukken. Maar als u een aanvullende polis heeft zou het zo maar eens kunnen...

Lees meer

Kenniskaart Vasculitis voor Noordwest Ziekenhuisgroep Alkmaar On Line

2017-04-24

Na die van het Meander MC in Amersfoort en het Erasmus MC in Rotterdam, staat nu ook de kenniskaart voor de Noordwest Ziekenhuisgroep Alkmaar online.

Lees meer

Maligniteiten

2016-12-08

Belangrijke publicatie van twee van onze redactieleden: Emma van Daalen en Chinar Rahmattulla.

Lees meer

Advies aan de Tweede Kamer

2016-11-04

Dianda Veldman, directeur Patiëntenfederatie Nederland‘: ‘Financier patiëntenorganisaties uit premiegeld en niet langer uit algemene middelen’.

Lees meer

Digitale inzage dossier

2016-10-27

Minister Schippers trekt de komende 3 jaar 105 miljoen euro uit zodat patiënten zelf eenvoudig en digitaal toegang krijgen tot hun gegevens bij het ziekenhuis.

Lees meer

Eigen verantwoordelijkheid

2016-08-15

Het gerechtshof in Den Haag bepaalde deze maand dat een patiënt altijd zelf moet controleren of zijn zorgverzekeraar een behandeling vergoedt.

Lees meer

Lareb Bijwerkingen App

2016-02-03

Lareb heeft de Bijwerking App gelanceerd. Naast het melden van bijwerkingen kunt u nieuws over bijwerkingen ontvangen.

Lees meer

Maagzuurremmers

2016-01-25

Het NRC, Medisch Contact en de website Niernieuws kwamen in januari alle drie met het bericht dat 'populaire maagzuurremmers de kans op chronische nierziekte vergroten'. Maar klopt dat bericht wel?

Lees meer

UWV Perspectief

2016-01-06

UWVPerspectief is een platform voor mensen met een uitkering vanwege arbeidsongeschiktheid. Chronisch zieken vinden er veel informatie over ziek zijn en werken.

Lees meer

WORD LID !

Ooit gedacht aan een 2nd opinion?

Bekijk uitslag