Home  > 
Landelijke Dag 2017

Landelijke Dag 2017

   

Landelijke Dag 2017
Zaterdag 8 april 2017 van 10:00 – 16:00

Congrescentrum De ReehorsT - Ede

In 2017 organiseert de Vasculitis Stichting weer haar tweejaarlijkse Landelijke Dag. Maar liefst 20 medisch specialisten en andere deskundigen zullen patiënten en hun naasten uitgebreid voorzien van de meest actuele informatie over allerlei aspecten van vasculitis.

Er is daarbij aandacht voor drie groepen vasculitiden (meervoud van vasculitis):

Grote Vaten vasculitiden als GCA (Arteritis Temporalis) en Takayasu.

Kleine en middelgrote vaten vasculitiden zoals  GPA/(Wegener), Microscopische Polyangiïtis (MPA), EGPA/(Churg-Strauss) en PAN (Polyarteritis Nodosa)

Alle overige vormen van vasculitis zoals IgA Vasculitis (Henoch-Schönlein), Cryoglobulinemische Vasculitis, Central Nervous System Vasculitis , Polychondritis Recidivans, Behçet, Cogan etc. 

Verder is er uiteraard ruime gelegenheid om met elkaar van gedachten te wisselen.

De dag zelf

Twintig enthousiaste sprekers staan klaar om u een fantastische dag te bezorgen. U kunt kiezen uit evenveel verschillende workshops, een in de ochtend en een in de middag, waaronder twee nieuwe workshops ’De vier succesfactoren om aan het werk te komen en te blijven’ en ’Kinderwens en zwangerschap’.

Tijdens de middagpauze kunt u zoals u van ons gewend bent genieten van een heerlijke lunch; er is dan voldoende tijd om met lotgenoten te spreken. Om elkaar gemakkelijker te kunnen vinden, zullen wij voor de wat kleinere groepen een aparte lunchtafel reserveren. Net zoals we dat doen voor de jongeren.

De locatie

De Landelijke Dag wordt opnieuw gehouden in congrescentrum De Reehorst te Ede. De Reehorst ligt op tweehonderdenvijftig meter van het station Ede-Wageningen. Voor degenen die met de auto komen is er ruim voldoende parkeergelegenheid achter het congrescentrum. Van daaruit kunt u gebruikmaken van de achteringang van het gebouw.

Bij het betreden van de ontvangstzaal krijgt u een bezoekersbadge uitgereikt. Deze dient u aan het einde van de dag weer in te leveren. Als u met de auto gekomen bent, krijgt u na het inleveren van de bezoekersbadge een parkeermunt. Hiermee kunt u gratis het parkeerterrein weer verlaten.

De kosten

We hebben de bijdrage voor de Landelijke Dag beperkt kunnen houden tot € 10,- p.p. voor leden en hun introducés, voor niet leden en hun introducés vragen wij € 25,- p.p. Dit bedrag is inclusief de lunch en parkeermunt. Voor kinderen tot dertien jaar hoeft niet betaald te worden. Indien de bijdrage voor u bezwaarlijk is, kunt u contact opnemen met de landelijke informatietelefoon van de Vasculitis Stichting, telefoonnummer: 088 00 22 333. Deze is op werkdagen bereikbaar van 10:00-21:00 uur.

Kinderopvang

Voor kinderen in de basisschoolleeftijd is opvang geregeld, dus neem ze gerust mee. Onder begeleiding van twee enthousiaste meiden zullen ze de hele dag vermaakt worden. En uiteraard wordt er voor hen een aangepaste lunch verzorgd.

De aanmelding

U kunt zich helaas niet meer aanmelden. 

BETALING

Wij vragen u om uw bijdrage van € 10,- p.p., leden en hun introducés, en indien u geen lid bent € 25,- p.p.,
over te maken op rekeningnummer NL77 INGB 0005 9652 98, ten name van Vasculitis Stichting te Silvolde,
onder vermelding van ‘landelijke dag 2017’ en het aantal personen.

Hotel de Reehorst

Mocht u de nacht voor of na de Landelijke Dag in de Reehorst willen logeren dan is dat mogelijk. U heeft de keuze uit twee kamers: de Classic kamer kost €69,- en de Elegance kamer € 79,- per nacht per kamer. Deze prijzen zijn excl. verblijfsbelasting en ontbijt. De verblijfsbelasting bedraagt € 2 p.p.p.n. en voor het ontbijt betaalt u € 15,- p.p. U kunt reserveren bij de Reehorst onder vermelding van ‘Landelijke Dag Vasculitis Stichting’, reserveringcode Vascu2017.

De Reehorst, Bennekomseweg 24, 6717 LM Ede, telefoon 0318 750300, www.reehorst.nl

 

WORKSHOPS LANDELIJKEDAG 2017

 

 

NIEREN - Nieraandoeningen bij vasculitis en de gevolgen ervan

DR. E.C. HAGEN

Een van onze vaste workshops, want velen van ons hebben te maken met nierproblemen. Wat gebeurt er bij vasculitis in de nieren? Zijn die problemen tijdelijk of definitief? Kan er iets aan gedaan worden en zo ja, wat? Hoe leef je er mee? Wat zijn dialyse en transplantatiemogelijkheden? Dr. E.C. Hagen, als internist-nefroloog verbonden aan het Medisch Centrum Meander te Amersfoort, en lid van onze Medische Adviesraad vertelt u er alles over.

Longen

PROF. DR. M. DRENT

Problemen met de longen/luchtwegen zijn vasculitispatiënten niet onbekend. Wat gebeurt er nu precies in de longen? Wat is de functie van de longen en wat zijn de risico’s? Welke behandelingen zijn er? De workshop wordt gegeven door prof. dr. M. Drent, hoogleraar interstitiële longaandoeningen (ILD), afdeling Farmacologie en Toxicologie van de FHML, Universiteit Maastricht en als longarts verbonden aan het ILD Expertisecentrum van het St. Antonius Ziekenhuis te Nieuwegein. Voor meer informatie zie: www.ildcare.nl 

Keel, neus, oren, smaak en reuk

DRS. L.J. SCHOT en DR. S. REITSMA

Het KNO gebied geeft vaak klachten bij mensen met een Vasculitis. Denk daarbij aan slechthorendheid, verstopte traanbuisje, korstvorming in de neus, inzakken van de neusrug, en smaak- en reukstoornis. Kan hier iets aangedaan worden en zo ja wat? Drs. Schot en dr. Reitsma, beiden KNO-arts in het Academisch Medisch Centrum Amsterdam, zullen vertellen over oorklachten en neuscorrecties bij een inzakking van de neusrug en zij zullen proberen antwoord te geven op al uw vragen.

Ogen

DRS. J.G. BOLLEMEIJER

Systeemvasculitis kan ook het oog aantasten. Zo kunnen o.a. het oogslijmvlies en het hoornvlies, maar ook de harde oogrok en het netvlies beschadigd raken. Door het prednison gebruik kunnen o.a. staar en hoge oogboldruk optreden. Alle oogproblemen en de behandelingen hiervoor worden besproken. Deze lezing/workshop zal verzorgd worden door drs. J.G. Bollemeijer, als oogarts verbonden aan het Oogziekenhuis te Rotterdam.

De huid

DRS. L. VINK

De huid is het grootste orgaan dat een mens heeft en het is bovendien een buitengewoon zichtbaar orgaan. Als je huidproblemen hebt, dan heb je dat ook meestal snel in de gaten. Maar wat kun je nu allemaal verwachten en wat is er te zien aan de huid als je vasculitis hebt? Hoe vaak is er überhaupt iets met de huid aan de hand bij vasculitis? Wat voor effect heeft het medicijngebruik op de huid? Dunne huid, huidkanker? Wat kun je zelf doen om de schade aan de huid te beperken? Wat bedoelt de dokter als hij/zij het heeft over palpabele purpura, nodi, ulcera etc. Al deze vragen en begrippen komen aan de orde bij de workshop van drs. L. Vink, als dermatoloog in opleiding verbonden aan het VU medisch centrum, Amsterdam.

Urologie

DRS. B.P.J. VAN BEZOOIJEN

Veel vasculitis patiënten hebben regelmatig last van blaasontstekingen, soms zelfs chronisch. Ook hebben vasculitis patiënten door het gebruik van Endoxan® een iets verhoogde kans op blaaskanker. Deze en nog veel meer urologische onderwerpen zullen aan bod komen met uiteraard veel ruimte voor vragen. Drs. B.P.J. van Bezooijen, als uroloog verbonden aan het Meander Medisch Centrum te Amersfoort, zal deze workshop geven.

Het zenuwstelsel
DR. A.F.J.E. VRANCKEN

Welke beschadigingen en (uitvals)verschijnselen kunnen ontstaan door vasculitis in zenuwen en spieren? En is hier een medische behandeling voor? Deze workshop wordt gegeven door dr. A.F.J.E. Vrancken, neuroloog en klinisch neurofysioloog in het UMC Utrecht.

Spieren, pezen en gewrichten

Drs. I. DAANEN

Veel patiënten met een vasculitis krijgen bij geringe (over)belasting al last van hun spieren en pezen, met langdurige spierpijn en/of peesontstekingen tot gevolg. Sporten, maar soms ook de gewone dagelijkse activiteiten, geven daardoor problemen. Hoe komt dat? Heeft het gebruik van hoge doseringen prednison hier iets mee te maken? Is het ondanks de spierklachten toch mogelijk om te sporten? Hoe kun je die klachten voorkomen? Wat kun je doen als je al klachten hebt? Deze workshop wordt gegeven door drs. I. Daanen, fysiotherapeut en eigenaar van Paramedisch Instituut Rembrandt te Veenendaal.

Het hart- en vaatstelsel

DR. V. VAN EMPEL

Het hart- en vaatstelsel vormt samen met de longen een gesloten systeem. Door de vasculitis gaat het mis in onze vaten waardoor soms ook problemen optreden in de kransslagaders en het hart zelf. Dit komt vooral voor bij EGPA en de ziekte van Kawasaki, maar recent onderzoek wijst uit dat het hart ook bij GPA de nodige aandacht verdient. In deze workshop wordt uitgelegd wat er nu precies mis gaat en waar dat toe kan leiden. Daarnaast zal er ook aandacht worden besteed aan de diverse soorten hartritmestoornissen. Dr. van Empel is sinds 2011 als cardioloog verbonden aan het Universitair Medisch Centrum Maastricht.


 

Psychosociale aspecten

DRS. R. ZEWALD

Omgaan met een ziekte is niet eenvoudig. Zeker niet als het gaat om zo’n ingewikkelde systemische ziekte als vasculitis. Dit vraagt veel van de patiënt. Daar komt nog bij dat de omgeving niet altijd evenveel begrip toont. Hoe ga je daar als patiënt mee om? Hoe accepteer je dat je ziek bent? Drs. R. Zewald, psycholoog pakt dat probleem in deze workshop aan.

Vermoeidheid

DR. C. BODE

Vermoeidheid is een veel voorkomende klacht bij vasculitis. Het is vaak een vermoeidheid die heel plotseling op komt en waardoor je vervolgens tot bijna niets meer in staat bent. In het UMC Groningen heeft een onderzoek plaatsgevonden met betrekking tot vermoeidheid.

Kinderwens/Zwangerschap

DR. M. LIMPER

Je hebt een kinderwens maar wat zijn de risico’s voor je kind en voor jou? Is het belangrijk dat de gynaecoloog samen werkt met je behandelend arts als je vasculitis hebt? Hoe kun je ervoor zorgen dat deze disciplines samenwerken?  Dr. M. Limper, als internist-klinisch immunoloog verbonden aan het Universitair Medisch Centrum Utrecht, gaat in op deze vragen en zal uitleg geven over het zorgpad Kinderwens, dat bij het UMCU maar ook in andere ziekenhuizen bestaat. Naast dr. Limper zullen er ook drie jonge moeders en vaders aanwezig zijn die hun ervaringen zullen delen

 


 

ANCA geassocieerde vasculitiden: GPA, eGPA en MPA   

DR. Y.K.O. TENG

Het algemene verhaal over onze grootste groep patiënten, die met een ANCA geassocieerde vasculitis zoals GPA (Wegener),eGPA (Churg-Strauss) en MPA. Alles over de aard van de ziekte, de symptomen, medicijnen en opvlammingen en toekomstverwachtingen. Misschien komt u voor het eerst op een Landelijke Dag of wilt u nog wat meer duidelijkheid. Dan is deze workshop zeker aan te bevelen. Deze workshop zal worden verzorgd door dr. Y.K.O. Teng, als internist-nefroloog verbonden aan het Leids Universitair Medisch Centrum.

grote vaten vasculitis : GCA (Arteritis Temporalis) en Takaysu
DR. A.E. HAK

U wordt bijgepraat over de laatste ontwikkelingen op het gebied van grote vaten vasculitis. Hieronder vallen de ziekte van Takayasu en GCA (Giant Cell Arteritis oftewel Reuscel Arteritis). De laatste groep wordt ook vaak benoemd als Arteritis Temporalis. Uiteraard zal eerst nog even de basiskennis door genomen worden. Dat is niet alleen belangrijk voor mensen met een recente diagnose maar ook heel plezierig als opfrissertje voor alle andere deelnemers.

Minder bekende vormen van vasculitis

DR. P. VAN PAASSEN

Veel vormen van vasculitis zijn nog zeldzamer zijn dan GPA (Wegener), eGPA of MPA.  Daarom is er in deze workshop aandacht voor de klachten, medicijnen en opvlammingen van deze patiënten. Als u deze workshop wilt bijwonen, verzoeken wij u op het aanmeldformulier aan te geven of u specifieke informatie wenst over  PAN (PolyArteritis Nodosa), PCR( Polychondritis Recidivans), CV (cryoglobulinemische vasculitis) CNS (Central Nervous System), Behcet of een andere zeldzame vorm van vasculitis. Dr. P. van Paassen, is als internist-immunoloog verbonden aan het Universitair Medisch Centrum Maastricht.

Langere Termijn gevolgen van Vasculitis

PROF. DR. C.A. STEGEMAN

Deze workshop is bedoeld voor diegenen onder ons die al langere tijd een vasculitis hebben. Er wordt wat dieper ingegaan op de langetermijngevolgen, de onderhoudsbehandeling en allerlei medische problemen waar u na verloop van tijd zoal mee te maken kunt krijgen of mee te maken heeft. Degene die deze workshop zal verzorgen is prof. dr. C.A. Stegeman, als internist-nefroloog verbonden aan het UMC Groningen en lid van onze Medische Adviesraad. Hij wordt door de medische gemeenschap algemeen erkend als een van de allergrootste experts op het gebied van vasculitis.


 
Wetenschappelijk onderzoek 

DR. M. HILHORST

Gelukkig gaat het onderzoek naar de oorzaak en behandeling van vasculitis in de hele wereld door. Nieuwe inzichten in het ziekteproces leiden tot nieuwe behandelingen en betere medicijnen Het onderzoek naar vasculitis gaat zich ook steeds meer richten op Kwaliteit van Leven. In deze workshop wordt u geïnformeerd over de meest recente ontwikkelingen. Deze lezing/workshop zal gegeven worden door dr. M. Hilhorst, als internist in opleiding, verbonden aan het Academisch Medisch Centrum Amsterdam. Marc is gepromoveerd op 'Crescentic Glomerulonephritis in ANCA associated Vasculitis'

Omgaan met medicijnen

K. DE LEEST

Soms weet je niet of je zieker bent van de ziekte zelf of van de medicijnen. Wat zijn de bijwerkingen? Waar moet u op letten bij langdurig medicijngebruik, zoals bij Endoxan®, Cotrimoxazol, Prednison en Imuran®. U kunt tijdens deze workshop ook antwoord krijgen op vragen als: ‘Waarom moet ik mijn prednison in de ochtend innemen?’ en ‘Hoe zit dat met medicijnen die je zo bij de drogist kan kopen. Kan ik die erbij gebruiken?’ En natuurlijk is er ruimte om heel veel vragen te stellen. Mw. De Leest, apotheker en schrijfster van veel artikelen in de Vascuzine, zal u voorzien van de nodige tips en uw vragen beantwoorden. Neemt u bij deelname aan de workshop een lijst mee met medicijnen die u gebruikt.

Werk en inkomen - De vier succes factoren om aan het werk te komen en te blijven

A. DE CROM



Je zit nog op school en je wordt ziek. Je bent net aan je carrière begonnen of je werkt al jaren en je krijgt een vorm van vasculitis. Soms kun je je opleiding voortzetten of je baan behouden, maar soms ook niet. Wat kun je dan doen?
 e volgende onderwerpen komen aan de orde.

  • Hoe solliciteer je? Word je wel uitgenodigd als je in je sollicitatiebrief vermeldt dat je vasculitis hebt?
  • Zijn er omscholingsmogelijkheden?
  • Als je niet kan werken, kan je dan een uitkering krijgen?
  • Hoe staat het met de Wajong en de WIA de komende jaren?
  • Wat zijn de 4 succesfactoren om aan het werk te blijven en hoe pas je die in praktijk toe?

Er komen veel voorbeelden uit de praktijk aan de orde en er is voldoende ruimte voor het stellen van vragen. Mw. A. de Crom verzorgt deze workshop. Zij is trainer/coach bij Cirkel der Seizoenen in Amersfoort. De Crom begeleidt al jaren mensen met een chronische aandoening om plezierig aan het werk te blijven of weer te komen. De Crom heeft sinds 1991 reumatoïde artritis en weet, mede door haar achtergrond als fysiotherapeut en voorlichter/woordvoerder, hoe je gezond en plezierig aan het werk blijft of komt, in loondienst en/of als ondernemer.

Partners en ouders van VasculitisPatiënten

DRS. R. ZEWALD en DRS. I. VLOT

Je partner of je kind wordt ziek. Voor de patiënt is er vaak veel aandacht, voor de partner of de ouder veel minder. De partner of de ouder staat er naast en heeft veel zorgen om de partner of het kind, maar kan dat niet altijd laten blijken. et is ook niet altijd gemakkelijk om te gaan met een vasculitispatiënt, die, mede door het gebruik van hoge doseringen prednison, soms wisselende stemmingen heeft, soms niet veel meer kan en vaak moe is. Hoe ga je daarmee om? Hoe hanteer je je eigen spanningen? Hoe bewaak je je eigen grenzen? Hoe laad je weer op? Deze workshop is alleen voor partners en ouders van vasculitispatiënten. Psycholoog R. Zewald zal deze workshop verzorgen samen met psychodiagnostisch assistente I. Vlot.

Programma

Zaterdag 8 april 2017 in ‘De Reehorst’ te Ede

 

Tijd

Onderwerp

Vanaf 10:00

Ontvangst met koffie, thee en koek

10:30 – 10:45

Welkomstwoord voorzitter Vasculitis Stichting

10:45 – 11:00

Inleiding voorzitter Medisch Advies Raad

11:15 – 12:30

Eerste ronde workshops

12:30 – 13:45

Lunch en bijpraten met lotgenoten

13:45 – 15:00

Tweede ronde workshops

15:15 – 15:25

Sluiting van het programma

15:25 – 16:00

Nog even bijpraten en naar huis

 

 De sprekers

Drs. B.P.J. van Bezooijen

Uroloog

Meander MC, Amersfoort

Dr. C. Bode

Univ. Docent Gedragswetenschappen

 Universiteit Twente

Drs. J.G. Bollemeijer

Oogarts

Oogziekenhuis, Rotterdam

A. de Crom

trainer/coach

Cirkel der Seizoenen, Amersfoort

Drs. I. Daanen

fysiotherapeut

Paramedisch Instituut Rembrandt, Veenendaal

Prof. dr. M. Drent

longarts

St. Antionius Ziekenhuis, Nieuwegein

Dr. V. van Empel

 cardioloog

 UMC Maastricht

Dr. E.C. Hagen

internist-nefroloog

Medisch Centrum Meander, Amersfoort

Dr. A.E. Hak

internist-klinisch immunoloog

AMC Amsterdam

Dr. M. Hillhorst

internist i.o.

AMC Amsterdam

Dr. M. Limper

Internist-klinisch immunoloog

UMC Utrecht

K. de Leest

apotheker en redactielid

Apotheek De Roerdomp, Woerden

Dr. P. van Paassen

internist-immunoloog

UMC Maastricht

Dr. S. Reitsema

KNO arts

 AMC Amsterdam

Drs. L.J. Schot

KNO arts

AMC Amsterdam

Prof. dr. C.A. Stegeman

internist-nefroloog

UMC Groningen

Dr. Y.K.O. Teng

internist-nefroloog

UMC Leiden

Drs. L. Vink

dermatoloog i.o.

VUmc Amsterdam

Dr. A.F.J.E. Vrancken

neuroloog en klinisch neurofysioloog

UMC Utrecht

Drs. R. Zewald

psycholoog

Den Helder

 

NIEUWS

Twee nieuwe brochures

2018-12-20

In de sectie Publicaties van deze site (onder het kopje Brochures) staan twee nieuwe brochures. Het rapport Impact en Bereik en een brochure over onze eigen organisatie. 

Lees meer

Succesvol Ondernemen met GPA

2018-11-25

Dat onze oud-voorzitter en huidig bestuurslid jan Veenendaal een sociaalvoelend mens is blijkt niet alleen uit zijn werk als vrijwilliger voor onze stichting maar ook uit de bijzondere manier waarop hij zijn bedrijf Lightweight Containers heeft ingericht. Op 19 november werd het verkozen tot het Vitaalste Bedrijf van Nederland. 

Lees meer

Open Source Publicatie Wordt Verplicht

2018-09-20

Vanaf 1 januari 2020 moeten alle wetenschappelijke publicaties, die mede met overheidsgeld tot stand zijn gekomen, voor iedereen gratis toegankelijk zijn. 

Lees meer

Belangrijk Onderzoek naar Afweersysteem

2018-07-26

De Samenwerkende Gezondheidsfondsen (SGF) hebben 15 miljoen euro uitgetrokken voor onderzoek naar het afweersysteem.
Het doel is om uiteenlopende ziektes waarbij het afweersysteem ontregeld is, zoals bij vasculitis, kanker, reuma en MS, beter te begrijpen en te bestrijden. 

Lees meer

NIEUW: Amsterdam UMC

2018-06-15

De twee Amsterdamse academische ziekenhuizen (AMC en VUmc) gaan samenwerken onder één naam en een nieuw logo: Amsterdam UMC

Lees meer

Nieuw Behçet Onderzoek

2018-06-12

Nieuw Nederlands wetenschappelijk Behçet-onderzoek klaar om van start te gaan.

Lees meer

Vraag het de patiënt !

2017-12-21

De Patientenfederatie Nederland heeft de vaste kamercommissie voor VWS een brief gestuurd die ervoor pleit om vooral ook de patiënt te betrekken bij het bepalen van kwaliteit in de zorg.

Lees meer

Uw contributie declareren?

2017-06-21

Of dat kan hangt af van welke polis u heeft bij welke verzekeraar. Als u alleen een basisverzekering heeft zal het niet lukken. Maar als u een aanvullende polis heeft zou het zo maar eens kunnen...

Lees meer

Kenniskaart Vasculitis voor Noordwest Ziekenhuisgroep Alkmaar On Line

2017-04-24

Na die van het Meander MC in Amersfoort en het Erasmus MC in Rotterdam, staat nu ook de kenniskaart voor de Noordwest Ziekenhuisgroep Alkmaar online.

Lees meer

Maligniteiten

2016-12-08

Belangrijke publicatie van twee van onze redactieleden: Emma van Daalen en Chinar Rahmattulla.

Lees meer

Advies aan de Tweede Kamer

2016-11-04

Dianda Veldman, directeur Patiëntenfederatie Nederland‘: ‘Financier patiëntenorganisaties uit premiegeld en niet langer uit algemene middelen’.

Lees meer

Digitale inzage dossier

2016-10-27

Minister Schippers trekt de komende 3 jaar 105 miljoen euro uit zodat patiënten zelf eenvoudig en digitaal toegang krijgen tot hun gegevens bij het ziekenhuis.

Lees meer

Eigen verantwoordelijkheid

2016-08-15

Het gerechtshof in Den Haag bepaalde deze maand dat een patiënt altijd zelf moet controleren of zijn zorgverzekeraar een behandeling vergoedt.

Lees meer

Lareb Bijwerkingen App

2016-02-03

Lareb heeft de Bijwerking App gelanceerd. Naast het melden van bijwerkingen kunt u nieuws over bijwerkingen ontvangen.

Lees meer

Maagzuurremmers

2016-01-25

Het NRC, Medisch Contact en de website Niernieuws kwamen in januari alle drie met het bericht dat 'populaire maagzuurremmers de kans op chronische nierziekte vergroten'. Maar klopt dat bericht wel?

Lees meer

UWV Perspectief

2016-01-06

UWVPerspectief is een platform voor mensen met een uitkering vanwege arbeidsongeschiktheid. Chronisch zieken vinden er veel informatie over ziek zijn en werken.

Lees meer

WORD LID !

Ooit gedacht aan een 2nd opinion?

Bekijk uitslag