Home  > 
Over Ons  >  Hon Code certificaat

Hon Code Certificaat

Als sinds 2011 mag de Vasculitis Stichting het zogenaamde HON code certificaat voeren, de verbintenis tot betrouwbare medische en gezondheidsinformatie op het internet:

De Health On the Net Foundation (HON) is opgericht ter aanmoediging van de verspreiding van kwalitatieve gezondheidsinformatie voor patiënten, professionals en het algemene publiek, en om toegang tot de laatste en meest relevante medische informatie op het internet te faciliteren.

De HONcode certificering is een ethische standaard gericht op de manier van aanbieden van kwalitatieve gezondheidsinformatie. Het demonstreert het voornemen van een website om transparante informatie te publiceren. De transparantie van de website zal de bruikbaarheid en objectiviteit van de informatie verbeteren alsook de publicatie van de correcte gegevens.

De HONcode is een ethische code die websiteontwikkelaars begeleidt in het opzetten van een minimum reeks van mechanismen om te voorzien in kwalitatieve, objectieve en transparante medische informatie aangepast aan de behoeftes van het publiek.

Websites die zich hebben aangemeld voor certificering of al gecertificeerd zijn, hebben zich voorgenomen om de HONcode en de vereisten voor certificering te respecteren.

HON kan op geen enkel moment de juistheid van de gepresenteerde medische informatie door een website garanderen noch zijn volledigheid, maar het bezit van het HONcode logo staat een website toe om zijn voornemen te demonstreren om bij te dragen aan kwalitatieve medische informatie door de publicatie van objectieve en transparante informatie.

HONcode is de oudste en meest gebruikte ethische en betrouwbare code voor medische en gezondheids gerelateerde informatie beschikbaar op het internet. De HONcode is ontworpen voor drie doelgroepen: het algemene publiek, medische professionals en webmasters, waarbij de eigenaar van de website actief wordt betrokken in het proces van certificering.

HON is een niet-gouvernementele organisatie en geniet internationale bekendheid door zijn baanbrekende werk in het domein van medische en gezondheidsinformatie, voornamelijk door de totstandkoming van de ethische gedragscode, de HONcode.

Regelmatige controle:

Een gecertificeerde website ontvangt een periodiek controle bezoek, waarmee wordt aangevangen één jaar na de initiële certificering, na een klacht of ten gevolge van een technisch mankement opgemerkt door onze controlediensten.

Naast de jaarlijkse controle vertrouwen we voor een groot gedeelte op de waakzaamheid van de internetgebruikers om vermeende schendingen van de HONcode te rapporteren. Veel meldingen  die wij ontvangen zijn afkomstig van oplettende surfers die, gemotiveerd door maatschappelijke betrokkenheid, contact met ons opnemen. We prijzen dit en moedigen deze meldingen aan als een vitaal component van zelf-regulatie en als een bijdrage aan ons werk.

 

NIEUWS

Covid-19 en Kawasaki

2020-05-06

Verschillende media berichtten vorige week dat artsen de laatste weken wat meer kinderen op de intensive care zien met symptomen die lijken op de ziekte van Kawasaki. 

Lees meer

Heropening scholen

2020-04-22

Onzekerheid bij veel vasculitispatiënten over heropening scholen.

Lees meer

Rituximab Onderhoud en het Coronavirus

2020-04-08

Moet ik tijdens deze coronacrisis mijn onderhoudsbehandeling met Rituximab verschuiven of niet?

Lees meer

Ook Nijmegen geannuleerd

2020-03-17

Het spijt ons maar ook de GPA-MPA dag in Nijmegen op 16 mei gaat niet door...

Lees meer

Annulering bijeenkomsten

2020-03-11

De geplande bijeenkomsten voor GPA- en MPA-patiënten op 21 en 28 maart en op 4 april in respectievelijk Alkmaar, Rotterdam en Groningen gaan niet door vanwege het coronavirus.

Lees meer

Financiële injectie voor Chemocentryx

2020-01-21

ChemoCentryx krijgt een kapitaalsinjectie van 100 miljoen dollar voor de registratie en het in de markt zetten van AVACOPAN

Lees meer

Meander Vasculitis Team

2019-09-24

Meander MC presenteert zich als Vasculitis Expertise Centrum.

Lees meer

Uw contributie declareren?

2017-06-21

Of dat kan hangt af van welke polis u heeft bij welke verzekeraar. Als u alleen een basisverzekering heeft zal het niet lukken. Maar als u een aanvullende polis heeft zou het zo maar eens kunnen...

Lees meer

Belangrijk Onderzoek naar Afweersysteem

2018-07-26

De Samenwerkende Gezondheidsfondsen (SGF) hebben 15 miljoen euro uitgetrokken voor onderzoek naar het afweersysteem.
Het doel is om uiteenlopende ziektes waarbij het afweersysteem ontregeld is, zoals bij vasculitis, kanker, reuma en MS, beter te begrijpen en te bestrijden. 

Lees meer

WORD LID !

Ooit gedacht aan een 2nd opinion?

Bekijk uitslag